Banka Kartı
Previous Topic  Next Topic 

 

        Banka ile çalışıyorsanız ve bu bankalara nakit, çek, senet, havale yada kredi kartı gibi işlemlerinizin giriş - çıkışını  işleyebilmek için öncelikle banka kartına banka kaydı yapılması gerekmektedir. Banka kaydı yapılamdığı taktirde, diğer modüllerde yapılan banka hareketleri banka modülüne işlenmeyeceğinden banka ile ilgili kayıtlara ulaşılamayacaktır.

 

BANKA BİLGİLERİ

 

        Bu bölümde sadece Banka kodu, Banka adı ve Hesap Türü adlı alanların doldurulması yeterlidir. Diğer alanlar ise bilgi amaçlıdır. İsteğe bağlı olarak girilebilir.

 

POS TANIMI

 

        Kaydını girdiğiniz bankaya ait bir POS cihazı kullanıyorsanız, Pos Kullan kutusunu işaretleyerek  o cihaza ait bilgileri bu bölüme giriniz.

        Slip işlemlerinizin Banka hesabınıza nakit olarak kaç gün sonra işleneceğini bu alana belirtiniz. Alttaki tabloyu ise verilmiş örnekteki gibi doldurunuz. Taksit ve tek çekim işlemlerinde ne kadar provizyon kesintisi uygulandığını ve kaç gün sonra hesabınıza işleneceğini ilgili alanlara yazın ve kaydedin. Fatura keserken, faturanızı kredi kartı ile kapattığınız durumlarda bu provizyon kayıtlarına ihtiyacınız olacaktır.

        O bankanın verdiği kredi kartlarını kullanıyorsanız. Kredi kartınıza ait bilgileri ilgili alanlara kaydediniz. 

        Banka ödemelerinde resmi tatil günleri dikkate alınıyorsa, resmi tatil günü kullan kutusunu işaretleyiniz. Resmi tatilleri belirlemek için Tatil Günü Belirle butonunu kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Tatil Günü Girişi bölümüne bakınız.

         

 

ÇEK TANIMI

 

        Bu bankaya ait çek kullanıyorsanız, çek kullan kutusunu işaretleyerek ilgili alanları doldurunuz. Çek girişi yaparken çekleri bankaya gönderebilmek için bu bölümün önceden doldurulmuş olması gerekir.

        Çek Adedi : Çek defeterinizde bulunan çek adedidir.

        Başlangıç Çek No : Çek defterinizdeki ilk çek numarasıdır.

        Sıradaki Çek No : Şayet yeni kayıt yapıyorsanız Başlangıç Çek No ile aynı numaranın yazılması gerekir. daha önceki kaydın kontrolünü yapıyorsanız, kesilecek olan yeni çekin numarasıdır. Her çek kesildiğinde bu alan otomatik olarak artırılacaktır.

        Çek No Başına : Çek numaranızın başında harflerden oluşan bir kod bulunuyorsa bu harfleri bu alana giriniz.

        Çek No Sonuna : Çek numaranızın sonundaki harflerden oluşan bir kod bulunuyorsa bu harfleri de bu alana giriniz.

 

        Başlangıç ve sıradaki çek no adlı alanlar rakamsal alanlardır. Harf girişi yapılmamalıdır.