Cari Kartı
Previous Topic  Next Topic 

        Fatura kesebilmek ve hareket işleyebilmek için ilgili cari bilgilerini bu karta kaydetmeniz gerekir. Kodu ve Ünvanı adlı alanların doldurulması mecburidir. Diğer alanlar ise ihtiyaç ve isteğe göre sizin insiyatifinize bırakılmıştır.

        Cari Listesi'nden herhangi bir cari kartını çağırdıktan sonra Ctrl + Sağ Ok tuş kombinasyonu ile sonraki, Ctrl + Sol Ok tuş kombinasyonu ile önceki kaydı görebilirsiniz.

 

KART BİLGİLERİ :

 

 

Kodu : Alıcı ve satıcı carilerin kısaltılmış adıdır. Stok kartında olduğu gibi rakamlardan, harflerden veya heriksinin kombinasyonu olabilir. Ancak filtre ve liste ekranlarında ilgili cari' ye daha kolay ulaşabilmek için aklınızda kalabilecek bir isim olması tavsiye edilir.

Ünvanı : Cari'ni Ticari Ünvanıdır. Fatura ve irsaliyede ticari ünvanın doğruluğu için tam ve doğru olarak girilmelidir.

Yetkili Adı ve Soyadı : Adından da anlaşılacağı gibi ilgili cari'nin yetkilisinin adı ve soyadıdır. Şayet Cari bir şirket değil şahıs ise bu alana kaydedilmelidir.

V.Dairesi ve No : İlgili carinin vergi dairesi ve vergi numarasıdır. Cari ticari kişiliğe sahipse bu alanlar mutlaka doldurulmalıdır.

Adres, İl ve İlçe : Carinin adres il ve ilçe bilgileridir. 

Cari Tipi : Rapor ve liste ekranlarında cariye daha kolay ulaşabilmek için cari tipinin doğru olarak girilmesi gerekir.

Cari Grubu : Carilerinizi kendi içinde gruplara ayırabilirsiniz. Cari Grubu adlı alana istediğiniz grup ismini yazdıktan sonra enter tuşuna basın. Karşınıza Cari Grup Tanımlama ekranı gelecektir. Bu ekranda Grup Kodu alanında sizin yazdığınız isim otomatik yazacaktır. Grup adını ve isteğinize göre açıklama yazdıktan sonra kaydet butonuna veya F2 kısayol tuşuna basarak grup kaydını tamamlayabilirsiniz.

 

 

Cari Alt Grubu : Cari grubu oluştururken izlediğiniz yolları izleyerek cari alt grubu oluşturabilirsiniz.

Özel Kod : Rapor ve liste ekranlarında ilgili cariye daha kolay ulaşmak için yada ayrıt etmek için normal kod dışında belirtebileceğiniz bir koddur.

 

HESAP BİLGİLERİ :

 

 

Stok Alış ve Satış Fiyatı : Stok kartına kaydedilmiş sabit fiyatları kullanıyorsanız ve stokların birden fazla fiyatı varsa, bu cari için hangi fiyatların geçerli olduğunu buradan belirleyebilirsiniz. 

Risk Limiti : Risk limiti belirleyerek belirlediğiniz limitin dışında bir alış verişi engelleyerek riskten kurtulabilirsiniz.

Döviz Birimi : Birden fazla döviz ile çalışıyorsanız, bu cari için kullanılacak döviz birimini buradan belirleyerek tekrar tekrar seçmekten kurtulabilirsiniz. 

Çalışma Vadesi :   butonuna basarak aşağıdaki vade tanımı ekranını çağırabilir ve bu ekrandan vade belirleyebilirsiniz. Çalıştığınız tüm vadeleri buradan tanımlayın. Calışma vadesi adlı alandan ilgili cari ile çalışmak istediğniz vade oranını seçin.

 

 

Kara Listeye Al : Bu cari ile ilgili bir probleminiz olur ve bu cari ile tekrar alış veriş yapmayı engellemek isterseniz kara listeye al kutusunu işaretleyerek Apex'in sizi uyarmasını sağlayarak riskten kurtulmuş olursunuz. 

Kefil Bilgileri : Bu carinin bir kefili varsa kefil bilgilerini buraya girbilirsiniz.

Banka Bilgileri : Cari'ye ait banka hesap numaralarını buradaki ilgili alanlara girebilirsiniz.

 

BONUS BİLGİLERİ :

 

        Bu bölüme ait bilgiler Bonus Modülü'nde ayrıntılı alarak anlatılmıştır.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ :

 

 

        Cari'ye ait telefon, faks, mail gibi iletişim bilgilerini kaydedebileceğiniz menüdür.

 

BAKİYE BİLGİLERİ :

 

 

        İlgili cariye ait ana para birimi ve döviz bakiyelerini kontrol edebileceğiniz menüdür.  butonu ile bu cari karta ait hareketlerin ayrıntılı listesini alabilirsiniz. Ekstre butonuna basıldıktan sonra, butonun altında ekstre alınacak tarih aralığı alanları açılacaktır. Açılan bu alanlara tarih aralığını belirttikten sonra  butonuna basarak raporun kağıda dökümünü alabilirsiniz.